De sleutel tot groei vanje bedrijf? Een Virtueel Assistent

De sleutel tot groei van je bedrijf? Een Virtueel Assistent!

Als ondernemer ben je directeur, accountant, inkoper, marketeer, verkoper en nog veel meer ineen. Vraag je je wel eens af hoe je je bedrijf nog verder kunt laten groeien? De enige manier is door je te richten op de taken waar je goed in bent en die je direct omzet opleveren. Alle andere dingen kun je en moet je op een bepaald moment loslaten en uitbesteden. Het inhuren van een virtueel assistent kan de sleutel zijn tot de groei die je zo graag wilt voor je bedrijf!

Wat is een virtueel assistent?

Een virtueel assistent is een secretaresse, marketeer of financieel expert 2.0. Ze is een specialist op haar werkgebied, zelf ondernemer, met een kantoor aan huis. Het belangrijkste doel van de virtueel assistent is om jou te ontzorgen en te ondersteunen bij werkzaamheden die jij wilt uitbesteden. Je hebt contact via telefoon, mail, Skype etc. Natuurlijk maak je ook regelmatig een afspraak om elkaar in het ‘echt’ te ontmoeten om werkzaamheden door te spreken.

Wat kan er van je ‘to-do’ lijstje af?

Denk eens aan je ‘to-do’ lijstje. Wat kun je allemaal uitbesteden? Het inplannen van afspraken, leads opvolgen, je site en social media onderhouden, etc. Je kunt waarschijnlijk zo wel 10 dingen opnoemen. Elke virtueel assistent heeft een eigen specialisme. Mijn specialisme is bijvoorbeeld (online) marketing en communicatie. Er zijn echter ook virtueel assistenten die je mail onderhouden, afspraken inplannen en evenementen organiseren. Zoek vooral een virtueel assistent die bij je past!

Ik kan het zelf beter!

Vind jij dat je alles zelf beter kunt doen? Dat uitbesteden veel te veel tijd kost en dat het dan ook niet helemaal op jouw manier gaat? Misschien is dit zo, maar jij wilt toch doorgroeien met je bedrijf? Delegeren zul je moeten leren. Met een virtueel assistent haal je een specialist in huis, iemand die jouw bedrijf centraal zet. Natuurlijk kost het eerst wat extra tijd om iemand in te werken, maar denk aan de periode daarna. Al die extra tijd die je hebt om aan voor jou belangrijke en leuke zaken voor je bedrijf te besteden. Ik wist het wel!

Waarom een Virtueel Assistent de sleutel is tot groei van je bedrijf

Ben je zover?

Heb ik je met dit artikel overtuigd van het nut van een virtueel assistent? Ik hoop het. Zoek je iemand die je kan ondersteunen met het onderhoud van je site of social media, het schrijven teksten of ander zaken op het gebied van (online) marketing en communicatie? Bel of mail me gerust!