Bubbels blazen

Bubbels blazen

Herinner jij je de laatste dag van de zesde klas nog? Ik moest er nog aan denken toen het weer tijd was voor de jaarlijkse musical bij de school in ons dorp. Zo’n dag vol van beloften voor de toekomst. Op weg de wijde wereld in. Wist ik veel dat er nog veel meer van dat soort dagen zouden komen, afscheid van de middelbare school, mijn eerste baan. Steeds een stapje verder op weg naar de toekomst die je voor jezelf had uitgestippeld. Het ging niet vanzelf natuurlijk. Je valt af en toe hard, maakt niet altijd de juiste keuzes, maar uiteindelijk krabbel je weer op en ga je toch weer verder.

You can’t start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one

En nu ben ik zelfstandig ondernemer en virtueel assistent. Waarom? Ik wilde weer terug naar de basis van mijn keuze voor marketing en communicatie. Geen plannen schrijven die in een la komen, maar ondernemers concreet helpen met hun website, social media, nieuwsbrieven en pr. Kortom, ik houd van aanpakken en niet van ‘bubbels blazen’.

Wat betekent dit voor jou als je mij wilt inhuren als virtueel assistent?

  • Duidelijke communicatie

Ik ben niet van de ‘u vraagt, wij draaien’. Als je mij een opdracht geeft, zal ik doorvragen. Waarom wil je dit onderwerp in een blog bespreken, welke punten moeten er zeker in terugkomen, hoe wil je de blog gaan delen met je publiek etc. Kortom, ik hoop dat ik met je mee mag denken en dat jij open staat voor advies!

  •  Praktische marketing en communicatie

Marketingplannen zijn prachtig en ook zeker nodig. Ik heb ze vele malen bedacht en geschreven. Toch ben ik er wel achter gekomen dat ik van de uitvoering ben. Ik schrijf liever dat persbericht, die brochure of blogpost, zodat jij er gelijk mee aan de slag kunt, dan dat ik jou vertel dat je ze nodig hebt.

  •  Deadlines zijn nodig

Ik ben nogal een ‘pietje precies’, houd van organiseren en regelen. Er is wel een voorwaarde. Zonder deadlines kan ik niet werken. Natuurlijk weet ik ook dat niet alles altijd volgens planning gaat, want je bent afhankelijk van andere mensen. Ik vind echter dat het streven moet zijn om een deadline te halen.

  • Creatief netwerk

Heb je een grafisch ontwerper nodig, hulp bij je website, een fotograaf of iemand voor de PR? Jij hoeft je tijd daar niet meer aan te besteden. Ik heb binnen mijn netwerk vast iemand die je daarbij kan helpen!

Kortom, ben jij op zoek naar een creatieve spin in het web om je te helpen met je (online) marketing en communicatie en heb je geen moeite met bovenstaande punten? Bel of mail me dan!

 

Deze zomer doe ik samen met ruim 70 andere bloggers mee aan #IBZD (Ik Blog de Zomer door). Deze zomerse uitdaging is bedacht door blogcoach Karin Ramaker van metk.com. Gewoon om te blijven bloggen in deze zomerse weken!  Voor de derde blogopdracht was het de bedoeling terug te gaan naar je laatste schooldag van de zesde klas en terug te kijken op je beleving van toen en hoe het je uiteindelijk gevormd heeft.

2 reacties

  1. Leuk hoe je die draai vind om de opdracht ook echt te koppelen aan je persoonlijk website, daarin schuilt denk ik ook jouw kracht als virtueel assistent, je weet het in de kern te raken en duidelijk te verwoorden!

    • Danielle Van Zuiden

      Dank je voor je reactie! Het was toch wel lastig om aan deze opdracht een zakelijke draai te geven, maar wel leuk!