Brief aan mijn virtueel assistent

Brief aan mijn virtueel assistent

Deze zomer doe ik samen met ruim 70 andere bloggers mee aan #IBZD (Ik Blog de Zomer door). Deze zomerse uitdaging is bedacht door blogcoach Karin Ramaker van metk.com. Gewoon om te blijven bloggen in deze zomerse weken! Bij de eerste opdracht moeten we onszelf voorstellen op een onbewoond eiland en een brief schrijven aan een geliefde over waar je bent en wat je mist. Hierbij het blog van Vliegendemiep.nl

Lieve virtueel assistent,

Wat ben ik blij dat je me weg hebt gestuurd! Nu kom ik er pas achter dat ik toe was aan vakantie. Even helemaal niets doen, in plaats van alle ballen in de lucht proberen te houden. Hoe moeilijk ik het ook vond om jou in te huren, ik snap nu wel dat het nodig was. Het is onmogelijk om alles alleen te doen.

Ik reis zo meteen af naar het mooie eilandje in de Stille Zuidzee. Vandaar dat ik je nog even snel kan mailen. Daarna is het 3 weken terug naar de basis. Alleen ik en mijn gedachten. Geen telefoon, geen mail, geen social media. Een heerlijk vooruitzicht. Ik vind het ook heel eng, want het betekent dat ik alles aan jou moet overlaten. Ik ben gewoon niet zo goed in delegeren.

Ik ga daar eens goed over nadenken de komende weken. Over hoe ik het mezelf wat makkelijker kan maken. Over wat ik de rest van het jaar wil gaan doen. Hoe ik mijn klanten nog beter kan gaan helpen. Wat ik nog meer door jou kan laten doen, zodat ik eindelijk tijd heb om te werken aan mijn ebook en een nieuwe training.

In de haast om weg te komen, heb ik helemaal vergeten een lijstje voor je te maken. Ik denk eigenlijk dat het niet nodig is, want we zijn zo goed op elkaar ingespeeld. Maar voor de zekerheid; wil je dit voor me doen?

  • Mijn mail lezen en opruimen, zodat ik met een vrijwel lege inbox kan beginnen?
  • Om mijn social media hoef je niet te denken, want we hebben alles immers tot oktober klaargezet in Buffer.
  • Alvast mijn nieuwsbrieven voor augustus en september klaarzetten in Mailchimp?
  • In de Dropbox staat een lijstje met ideeen voor blogs. Misschien wil je er alvast aan beginnen?
  • Wil je de data voor mijn nieuwe trainingen alvast op de website zetten?

Dank je lieve assistent voor je geduld van de afgelopen maanden. Ik ga voor het eerst in jaren eens met een gerust hart op vakantie. Tot over 3 weken!

Groeten van V.